Hitta presenter till 6 åring – Tips för pojke eller flicka

Surfar ni runt efter en bra present till 6-åring? Presentguiden har gjort sitt yttersta för att samla ihop de bästa 6 års presenterna som passar utmärkt som födelsedagspresent eller julklapp. Roliga leksaker, mysig belysning och prylar som gör att 6 åringen får utlopp för sina kreativa sidor är några områden som är bra att utgå ifrån för att hitta 6 års present! Gosiga mjukisdjur är alltid omtyckt, både de som värms och traditionella gosedjur.

I Sveriges har vi något som heter skolplikt. Det innebär att barnet börjar första klass på hösten det år som 6 år fylls. För att göra pojken/flickan redo för skolan så kommer en personlig 6 års present i form av graverad termos för barn eller matsäckslåda med foto vara utmärkta presenter.

Spel & pussel är intressant som födelsedagspresent till 6 åring. Många spel har rekommenderad ålder som ligger några år över 6 år. Beroende på barnets utveckling och nyfikenhet på spel kanske ni kan hjälpas åt. Att lära sig svåra saker ger dessutom extra självförtroende, som kan komma väl tillhands i skolan.

Se nedanstående presenttips som en grund när det är dags att skaffa 6 års presenter. Tipsen passar både till pojke och flicka. Vilken gåva tycker du passar bäst till er 6 åring?

2022-02-08T13:55:41+00:00

Dockor

Skaffa presenten
2021-07-18T11:51:16+00:00

Slime

Skaffa presenten

Utmärkta presentbutiker till 6 åringar

Barnpussel - Pussel 6 års present

Säg den 6-åring som inte skulle bli glad av att få ett pussel som julklapp eller present? Med över 800 stycken barnpussel är det lätt att hitta pusselpresenter här!

Butikens presenter till barn

OBS: Just nu får alla presentguidens besökare 10% exklusiv rabatt på alla pussel!

Använd kod: presentguiden10

6-åringar älskar bilar av alla dess slag och därför är butiken ett utmärkt ställe att skaffa träffsäkra 6 års presenter på! Billiga leksaksbilar med hög kvalité.

Butikens presenter till barn

När barnet är 6 år så är det hög tid att lära sig klockan ordentligt. Och inte minst att börja passa tider! Ge bort en lyxig barnklocka som kommer göra kompisarna avundsjuka.

Butikens presenter till barn
Butikens presenter till barn
Butikens 6 års presenter
Butikens 6 års presenter
Butikens 6 års presenter
Butikens 6 års presenter
Butikens 6 års presenter
Butikens 6 års presenter
Butikens 6 års presenter
Butikens 6 års presenter

Våga utmana 6 åringen

6 år är en viktig ålder när det kommer till självförtroende. Det är här grunden läggs för de första åren i skolan. Att få en bra start och ligga i framkant kommer göra kommande åren så mycket roligare! Därför är det bra att ge 6 års presenter som utmanar. Tänk dock på att inte ge övermäktiga presenter. De kan nämligen få omvänd funktion och ge barnet en känsla av hopplöshet.

En bra present tycker vi är fotopusslet. Där kan du välja mellan 30-1500 pusselbitar med eget motiv. Den svåraste skulle vi verkligen inte rekommendera som present till 6-åring. Däremot är det upp till dig att känna om 30, 96, 120 eller 250 bitar passar barnet som fyller år. Pussel är ett roligt tidsfördriv som passar utmärkt att lägga på jullovet, vilket gör tipset utmärkt som julklapp till 6-åring!

Kläder som nödvändig 6 års present

Vem älskar att öppna paket? Frågar du 6-åringar så kommer säkert resultatet av frågan att vara ruggande ja! Att få en ny tröja som 6 års present är kanske inte vad barnet vill hitta när presentpapperet är bortdraget. Däremot är tröjor, byxor, jackor och andra plagg något som går åt vid åldern av 6 år. Slå två flugor i en smäll och välj några ”tråkiga” presenter/julklappar. Paketen bli många och det börjar bli tid att den numera stora pojken eller flickan får lära sig att presenter inte bara innefattar roliga 6 års leksaker.

Kläder är alltså nödvändiga presenter som passar bra att ge 6-åring. Tänk dock på att inte få allt för stor övervikt av så kallade tråkiga 6 års presenter! Barnet är trots allt liten än och förtjänar att majoriteten av sina presenter är roliga leksaker och spel!

Tipsa gärna om presentguidens 6 års presenter på nätet!

Uppdaterades 29 augusti, 2022